Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ!!!


                                                         ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ!!!




      Τα Συβοτα, σε αποσταση 25 χλμ. απο την Ηγουμενιτσα, ειναι μια απο τις πιο δημοφιλης περιοχες της δυτικης Ελλαδας. Το χωριο περιστοιχιζεται απο τεσσερα καταπρασινα νησακια στα οποια μπορειτε να φτασετε με βαρκα. Ειναι τα νησακια Χοιρονησι, Αγιος Νικολαος, Μουρτεμενο και Μαυρο Ορος οπου το 1884 κτιστηκε μεγαλος φαρος για τη διευκολυνση της ακτοπλοιας. Στη θαλασσια περιοχη των Συβοτων εγινε η σημαντικη ναυμαχια μεταξυ Κερκυραιων και Κορινθιων το 433 π.Χ.




     Αξιοθεατα/Μουσεια...
 Ο οχυρωμενος οικισμος της Κλασικης Ελληνιστικης περιοδου στη Φασκομηλια και το Πολυνερι.
 To εγκαταλελειμενο χωριο Βραχωνας. Παλαιοτερα τα Συβοτα βρισκονταν στη θεση του χωριου Βραχωνα, το οποιο σημερα δεν κατοικειται αλλα διασωζονται τα ερειπια και μερικες κατοικιες του αλλοτε πανεμορφου χωριου.




     Εξορμησεις και Σπορ...
 Θα κανετε μπανιο στις ηρεμες παραλιες Μικρη Μεγα Αμμος, Ζαβια, Πισινα, Γαλλικος Μωλος, Ζερη, Περδικα και Μεγαλο Σταφο. Θα επισκεφθειτε το ψαροχωρι Περδικα με τις παραλιες της Αριλλας και του Καραβοστασιου. Σε μερικες παραλιες μπορειτε να πατε με τα ποδια ή με αυτοκινητο, ενω σε αλλες μοναδικο μεσο μεταφορας αποτελει το σκαφος.



  Στο νησι Μουρτεμενο υπαρχει η εξαιρετικη παραλια Μπελλα Βρακα που συνδεει το νησι μεσω μιας λωριδας αμμου με τη στερια.



    Τα Συβοτα αποτελουν ορμητηριο για σκαφη που ειναι ο καλυτερος τροπος αν θελησετε να εξερευνησετε τις παραλιες και τους ορμισκους που ειναι απροσπελαστοι απο την ξηρα ή ακομα να επισκεφθειτε απεναντι την Κερκυρα, τους Παξους και τους Αντιπαξους. Βεβαια αν δε διαθετετε ιδιοκτητο σκαφος μπορειτε να περασετε στα γειτονικα νησια χαρη στα τακτικα δρομολογια που υπαρχουν.


                                                                       Παξοι



       Ψυχαγωγια...
  Θα συναντησετε γραφικες ψαροταβερνες κατα μηκος του παραλιακου δρομου και στα δρομακια των Συβοτων. Τα βραδια θα διασκεδασετε στα μπαρ και τα κεντρα με ζωντανη μουσικη. Τριημερο πανηγυρι γινεται της Αναληψης.



   
     Διαμονη...
  Υπαρχουν πολλα ξενοδοχεια και ενοικιαζομενα διαμερισματα. Για οσους θελουν οικονομικες διακοπες κοντα στη φυση λειτουργουν οργανωμενα καμπινγκ.



                                                             Καμπινγκ



           http://affiliate.linkwise.gr/z/656328/CD14741/ 

           http://affiliate.linkwise.gr/z/348571/CD14741/ 
 
        Η επιλογη ειναι δικη σας........     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου