Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: ΣΤΕΝΗ - ΔΙΡΦΥ


                                                 ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: ΣΤΕΝΗ - ΔΙΡΦΥ




       Η Ευβοια θα μπορουσε με δυο λογια να χαρακτηριστει φυσικη καλλονη. Ψηλα βουνα, ευφοροι καμποι, διαδρομες μεσα απο πλατανια και πευκα, ποταμακια, πηγες, κοσμοπολιτικα θερετρα αλλα και μοναχικα ακρογιαλια, γραφικα χωριουδακια ειναι μερικα απο τα θελγητρα που ανακαλυπτουν οι επισκεπτες του νησιου. Ολοκληρη η Ευβοια ειναι ενα θερετρο και η κοντινη της αποσταση απο την πρωτευουσα την κανει ιδανικη, λυση αφου δημιουργει την ασισθηση ενος μακρινου τοπου.
      Νησι και σχεδον στερια, ενωνεται με τη Στερεα Ελλαδα μεσω της γεφυρας του πορθμου του Ευριπου, η Ευβοια συγκεντρωνει πολλα στοιχεια που απαρτιζουν τον ξεχωριστο της χαρακτηρα. Με πλουσια ιστορια και σημαντικο πολιτισμο, με ψηλα βουνα και ευφορους καμπους, ποταμια και πηγες, κοσμοπολιτικα θερετρα αλλα και μοναχικα ακρογιαλια, γραφικα χωρια και η πρωτευουσα Χαλκιδα συνθετουν την εικονα. Ολοκληρη η Ευβοια με τις αμετρητες παραλιες ειναι ενα θερετρο διακοπων και η κοντινη της αποσταση απο την πρωτευουσα την κανει ιδανικη λυση για οσους δε θελουν ή δε μπορουν να απομακρυνθουν πολυ απο την πρωτευουσα.
      Η Ευβοια ειναι το δευτερο, μετα την Κρητη, σε εκταση νησι της χωρας μας (3.580 τ.χλμ). Ο επισκεπτης δε θα συναντησει πρακτικα προβληματα, καθως υπαρχουν πολλα ξενοδοχεια, ενοικιαζομενα δωματια, εστιατορια και ταβερνες.

 

                  ΣΤΕΝΗ - ΔΙΡΦΥ
     Γραφικοτατο χωριο σκαρφαλωμενο στις πλαγιες του ψηλοτερου βουνου της Ευβοιας, της Διρφυς, ιδανικος τοπος για τους λατρεις του βουνου και για εξορμησεις προς τα παραλια του Αιγαιου. Κυριο χαρακτηριστικο της περιοχης ειναι τα πολλα χιονια τον χειμωνα και τα τρεχουμενα νερα το καλοκαιρι. Η Στενη βρισκεται 30 χλμ. βορειοανατολικα της Χαλκιδας.

     Αξιοθετα...
  Το χωριο Πυργος που ηταν ο παλιος οικισμος των κατοικων της Στενης. Θα δειτε τις παλιες εκκλησιες και τον ενετικο πυργο.




         Εξορμησεις και σπορ...
    Δρομος με καλη βατοτητα οδηγει στη θεση Λειρι, οπου λειτουργει ορειβατικο καταφυγιο σε υψομετρο 1.150 μετρων και χιονοδρομικο κεντρο με δυο πιστες. Η καθεμια ειναι 170 μετρα και υπαρχουν δυο αναβατηρες. Απο τη Στενη μπορειτε επισης να ξεκινησετε για εκδρομες ορειβατικου ενδιαφεροντος στη Διρφυ με τις καταφυτες πλαγιες.

         Ψυχαγωγια...
     Στην περιοχη της Στενης θα δοκιμασετε ντοπια κρεατα και κρασι στις πολλες ταβερνες και ψησταριες που θα συναντησετε. Τον 15Αυγουστο και την 1η Σεπτεμβριου γινονται μεγαλα πανηγυρια στην περιοχη με εμπορικο χαρακτηρα.


   


        Προσωπικη εμπειρια...
    Η Ευβοια ειναι ενας απο τους αγαπημενους μου προορισμους καθως ειναι πολυ κοντα στην Αθηνα αλλα συναμα πολυ διαφορετικα απο την Αθηνα. Εχει τα παντα, βουνο και θαλασσα, πολυκοσμια αλλα και ησυχια.
    Η Στενη ειναι ενα πανεμορφο χωριουδακι, πολυ γραφικο με πεντανοστημα φαγητα και το χειμωνα με πολυ πολυ χιονι!! Ειναι ιδανικος προορισμος για οσους θελουν να πανε να κανουν το σκι τους κοντα στην Αθηνα και πολυ οικονομικος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου