Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ 10 "ΕΝΤΟΛΕΣ" ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ..






               ΟΙ 10 "ΕΝΤΟΛΕΣ" ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...

         Πλεον η οικονομικη κριση μας εχει "χτυπησει" για τα καλα την πορτα και οφειλουμε να ειμαστε περισσοτερο προσεκτικοι στη σπαταλη.. Επειδη, ομως, τις διακοπες ουτε οφειλουμε αλλα ουτε και πρεπει να τις κοψουμε, ιδου 10 συμβουλες για οικονομικοτερες διακοπες:

    1. Να ταξιδευετε παντα με κλειστες ημερομηνιες, καθως με αυτον τον τροπο τα εισητηρια πηγαινε- ελα ειναι φθηνοτερα.
    2. Παντα να ελεγχετε τις προσφορες σε μεγαλες ακτοπλοικες εταιριες, οπως blue star ferries, anek lines, κλπ., καθως πολυ συχνα βγαζουν προσφορες π.χ. στα 4 ατομα το 1 ταξιδευει δωρεαν ή 20% εκπτωση στο δευτερο ατομο, κλπ.
    3. Προσοχη! Μην παιρνετε ασκοπα το αυτοκινητο μαζι σας οταν επισκεπτεσθε καποιο μικρο νησακι, καθως με πολυ λιγοτερα χρηματα νοικιαζετε ενα μηχανακι και γυριζετε ολο το νησι!
    4. Θυμηθειτε, αν "κλεισετε" ενα διαμερισμα ή ενοικιαζομενο δωματιο για τις διακοπες σας, μην παραλειψετε να ρωτησετε διαθετει κουζινα. Το μαγειρεμα στο δωματιο μπορει να σας βοηθησει να εξοικονομησετε πολλα χρηματα.
    5. Πριν ταξιδεψετε, αγοραστε ορισμενα σνακ απο το σουπερ μαρκετ ωστε να μη χρειαστει να φατε απο το εστιατορειο του πλοιου, το οποιο -δυστυχως- εχει πολυ υψηλες τιμες.
    6. Προμηθευτειτε με ανοιγοκλειομενες ξαπλωστρες και ομπρελιτσα θαλασσης πριν πατε στην παραλια. Μπορει να σας ακουγεται αστειο, αλλα πιστεψτε με με αυτον τον τροπο γλυτωνετε εως και 10 ευρω (3,00 το ατομο η ξαπλωστρα και 4,00 η ομπρελα).
    7. Να ελεγχετε παντα τους τιμοκαταλογους πριν καθησετε καπου για φαγητο. Γι αυτο -εξαλλου- τους τοποθετουν ανοιχτους μπροστα απο το εκαστοτε μαγαζι. Προσοχη! Μην καθοσαστε για φαγητο σε μαγαζια που βρισκονται στο κεντρο της Χωρας, καθως ειναι -κατα κυριο λογο- τα πιο ακριβα και λιγοτερο ποιοτικα.
    8. Το πρωινο, σχεδον παντα, συμπεριλαμβανεται στην τιμη του δωματιου. Γιατι να μην το εκμεταλλευτειτε;; Τρωτε λοιπον ενα πολυ πλουσιο πρωινο και με αυτον τον τροπο θα παραμεινετε χορτατοι μεχρι τη στιγμη του επομενου γευματος σας.
    9. Αν θελετε να καταργησετε παντελως τα εξοδα μετακινησης σας, επιλεξτε το ξενοδοχειο που θα μεινετε να ειναι κοντα στη Χωρα αλλα και την παραλια, και κυριως να εχει κοντα σταση λεωφορειου. Με αυτον τον τροπο, μπορειτε να μειωσετε κατα πολυ τα εξοδα της μεταφορας σας.
   10. Να εχετε παντα μαζι σας την καλη σας διαθεση, καθως με αυτον τον τροπο θα περνατε παντα ομορφα οπου κι αν ειστε, με οσα χρηματα κι αν εχετε!!!

                                                                                                             ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου