Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΟΣ, ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΝΕΡΑ!



 
 
  ΙΟΣ, ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΝΕΡΑ!

    Η Ιος ειναι ενα απο τα ωραιοτερα νησια των Κυκλαδων με φυσικο λιμανι και πανεμορφες παραλιες. Η παραδοση συνδεει το νησι της Ιου με τον ταφο του Ομηρου, ο οποιος πεθανε στον Πλακωτο προσπαθωντας να λυσει το αινιγμα των ψαραδων.

    Ιος, ενα νησι γεματο φως και ανεμο, νησι πειρατων και ναυτικων. Ενα νησι που κατακτα τους επισκεπτες του με τις ομορφιες του και τα θελγητρα του. Η Ιος καθε καλοκαιρι δεχεται αμετρητους επισκεπτες, που ερχονται για να απολαυσουν τοη ηλιο και τη θαλασσα, να ξεφαντωσουν μεχρι πρωιας, να χαρουν τη φυση, να επισκεφθουν τις αρχαιοτητες της, τα βυζαντινα μνημεια της, τον παραδοσιακο οικισμο της, τους γεωλογικους της θησαυρους και να γευτουν την καταπληκτικη γαστρονομια της.
    Ειναι τουριστικο νησι με σοβαρες ξενοδοχειακες υποδομες ολων των κλασεων και εντονη νυχτερινη ζωη για ολες τις ηλικιες. Δεκαδες χιλιαδες νεοι, επισκεπτονται την Ιο καθε καλοκαιρι, για τη μοναδικη διασκεδαση που μονο αυτη ξερει να προσφερει. Οι Νιωτες ειναι απο τη φυση τους φιλοξενοι και η πληθωρα των τουριστικων καταλυματων, ξενοδοχειων και διαμερισματων που διαθετει το νησι για τη διαμονη των επισκεπτων και των παραθεριστων, χαρακτηριζεται απο την ποιοτητα των προσφερομενων υπηρεσιων και την τηρηση ολων των κανονων υγιεινης.
   

        Οι παραλιες του Μυλοποτα, του Μαγγαναριου, της Αγιας Θεοδοτης, της Κουμπαρας και Γιαλου ειναι οργανωμενες και διαθετουν ποικιλια θαλασσιων σπορ. Ο επισκεπτης μπορει να χαρει τη δροσια της θαλασσας με καθε ανεση και να απολαυσει το φαγητο του με θεα το γαλαζιο της θαλασσας. Αξιζει να μυηθει στην τοπικη κουζινα και να απολαυσει το φρεσκο ψαρι στις ταβερνες και τα εστιατορεια του νησιου. Η γαστρονομικη ταυτοτητα του νησιου περιλαμβανει μελι, ξεχωριστα προιοντα οπως η καππαρη, μοναδικα εδεσματα οπως ρεβιθοκεφτεδες και τσιμετια, καθως και πληθωρα γλυκισματων οπως παστελια, μυζηθροπιτες και αμυγδαλωτα.



      Ο αρχαιολογικος χωρος του Σκαρκου εχει ανοιξει τις πορτες του στους επισκεπτες απο το καλοκαιρι του 2009. Η αρχαιολογικη ανασκαφη στο λοφο Σκαρκος εφερε στο φως μερος ενος οικισμου της Πρωιμης Εποχης του Χαλκου σε εξαιρετικα καλη κατασταση διατηρησης. Ο πολεοδομικος ιστος του οικισμου ειναι πυκνος και η πολεοδομικη οργανωση περικεντρικη. Τα κτιρια εχουν κατα κανονα ισογειο και οροφο και διαθετουν αυλες περιφραγμενες με υψηλους μανδροτοιχους. Καθε κτιριο κατοικιας περιλαμβανει χωρους ειδικων δραστηριοτητων, οπως χωρους για το μαγειρεμα στα ισογεια ή τις αυλες και χωρους για την αποθηκευση των αγροτικων προιοντων ή της οικοσκευης, συνηθως στον οροφο.

 
 
 
       Μη ξεχασετε να παρετε: ντοπια τυρια "σκωτυρι", νιωτικο σκληρο κεφαλοτυρι και μυζηθρα, καθως και το εξαιρετικο θυμαρισιο μελι, παστελια, καρπουζι γλυκο και ποτο απο ροδι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου