Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: H "ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ" ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ!!





             ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: Η "ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ" ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ!!

        Αν σταθεις στα υψωματα του Βελουχιου και ατενισεις τον ανοικτο οριζοντα, θα εκπλαγεις απο την απεραντη θαλασσα των βουνοκορφων που ξεδιπλωνονται μπροστα στα ματια σου προς καθε κατευθυνση.

        Η ιστορια της ορεινης πρωτευουσας ξεκινα απο τα Βυζαντινα χρονια. Τη μεγαλυτερη ακμη της γνωρισε τον 18ο αιωνα. Η ονομασια Καρπενησι πιθανον να προηλθε απο τις τουρκικες λεξεις " Kar benis" που σημαινουν "τοπος σκεπασμενος με χιονι". Η ιστορικη πλατεια με τα θεορατα πλατανια και τις βρυσες, μα και το δροσερο Κεφαλοβρυσο με τα πηγαια νερα και την προτομη του Μαρκου Μποτσαρη, ειναι ισως απο τα πιο ευχαριστα σημεια της πολης.

        Δραστηριοτητες....
Ιππασια στις Κορυσχαδες
Στους προποδες του χωριου μπορειτε να κανετε ιππασια και με τη βοηθεια του συνοδου να διασχισετε τα γραφικα μονοπατια στις οχθες του Καρπενησιωτη οπου οδηγουν στο ιστορικο γεφυρι των Κορυσχαδων.



 Ραφτινγκ στον Ταυρωπο
Η καταβαση του ποταμου με φουσκωτη βαρκα ειναι μια απολαυστικη και διασκεδαστικη εμπειρια για οσους κανουν rafting για πρωτη φορα αλλα και για προχωρημενους. Η καταβαση rafting γινεται στο τμημα του ποταμου απο τη γεφυρα του Γραβενιτη μεχρι τη βαση του Παρκιου. Η διαδρομη περναει απο το παλιο γεφυρι της Βινιανης και εχει μηκος 10 χλμ περιπου.



  Canoe - kayak στη λιμνη
Ανακαλυψτε την ομορφια της δυτικης Ευρυτανιας δοκιμαζοντας canoe - kayak στη λιμνη των Κρεμαστων. Το καλοκαιρι μπορειτε να απολαυσετε το μπανιο σας  στα ηρεμα νερα της λιμνης.



   Χωματινες διαδρομες με 4x4
Δεν πρεπει να παραλειψετε μια ημερησια διαδρομη στα θρυλικα Αγραφα με jeep 4x4 συνδυαζοντας και πεζοπορια μεσα στη φυση.



    Πεζοπορια στη Μαυρη σπηλια
Αξιζει να επισκεφτειτε το μοναστηρι της Προυσσιωτισσας σε αποσταση 30 χλμ. απο τις Κορυσχαδες και στη συνεχεια πεζοπορια στη Μαυρη σπηλια, μια μαγευτικη διαδρομη, περνωντας τους υπεροχους καταρρακτες και τα ομορφα γεφυρακια καταληγοντας στο φαραγγι της σπηλιας.



    Πεζοπορια και μπανιο στο μαγευτικο φαραγγι Παντα Βρεχει
Προκειται για ενα απο τα ομορφοτερα τοπια του νομου Ευρυτανιας, μεσα σ ενα καταπρασινο τοπιο με τον Κρικελλοποταμο να κυλαει και τον καταρρακτη Παντα Βρεχει να κλεβει την παρασταση.



          
                       Χριστουγεννα στο Καρπενησι... απλα μαγεια!!!!!



          Με τοσες δραστηριοτητες το μονο σιγουρο ειναι οτι δε θα πληξετε στο υπεροχο Καρπενησι. Καλοκαιρι η χειμωνας, το Καρπενησι ειναι εξισου ομορφο και μαγευτικο!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου