Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!!!




                   ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ !!!

ΑΓΧΟΣ
μελισσοχορτο: καταπραυνει τη σωματικη ενταση και βοηθα στη διατηρηση της διανοητικης και της συναισθηματικης ισορροπιας. Καταπραυνει τα πεπτικα προβληματα που σχετιζονται με το στρες και τις κρισεις πανικου.

ΝΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΙ
τζιντζερ: και αλλα στενα συγγενικα του ειδη οπως η αλπινια και η κουρκουμη, χρησιμοποιουνται ευρεως για την ναυτια και τον εμετο. Συντελουν στη "θερμανση" και την καταπραυνση της πεπτικης διαδικασιας.

 ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΙΑ
μαυρη ακακια: ειναι στυπτικο βοτανο που ξηραινει και συσφιγγει τον εσωτερικο βλενογονο του εντερου. Λαμβανεται μαζι με καταπραυντικα, μαλακτικα βοτανα, οπως το ψυλλιο και η νερομολοχα, για τη διαρροια.

 ΒΗΧΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ
θυμαρι: ειναι αποτελεσματικο αντισηπτικο γιατρικο για ολοκληρο το αναπνευστικο συστημα. Τρωτε αφθονο σκορδο για να καταπολεμησετε τη βρογχιτιδα.

 ΠΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
βιμπουρνο και ξανθοξυλο: ειναι θερμαντικα, ηρεμιστικα βοτανα, με τα οποια αν γινουν εντριβες στην προσβεβλημενη περιοχη, υποβοηθουνται οι τεντωμενοι μυες να "λυθουν".

 ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
τσουκνιδα: ειναι ενα εξαιρετο τονωτικο, ιδιαιτερα για την εντονη αιμορραγια, γιατι περειεχει περισσοτερο σιδηρο απο το σπανακι και μπορει να καταναλωθει ως θρεπτικο λαχανικο.

 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ
σερενοα: ειναι ενα τονωτικο βοτανο που αυξανει το σφριγος. Ωφελει τα ανδρικα γεννητικα οργανα και αυξανει τη σεξουαλικη ικανοτητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου