Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ.. ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ




               ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ.. ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
     Ο συνδυασμος θαλασσα - βουνο - ιαματικες πηγες, μαζι με την ευκολη προσβαση σε κοντινες παραλιες και νησακια, εκδρομες σε αρχαιολογικους και ιστορικους τοπους, καθως και σε γραφικα χωρια της Φθιωτιδας, κανουν τις διακοπες στα Καμενα Βουρλα, μοναδικες...

      Η λουτροπολη της Στερεας...
    Τα Καμενα Βουρλα, ειναι χτισμενα σε μια πανεμορφη τοποθεσια αναμεσα στο βουνο και τη θαλασσα, ακριβως διπλα στην εθνικη οδο Αθηνων - Θεσσαλονικης. Η βολτα στην παραλια ειναι απολαυστικη κατα τις απογευματινες και βραδινες ωρες, οπου ολη η παραλια κατα μηκος σφυζει απο ζωη. Στα κοντινα χωρια προσφερονται κρεατικα, ψαρικα και ντοπιες σπεσιαλιτε. Ο τουριστικος λιμενας ειναι καταλληλος για ελλιμενισμο και ανεφοδιασμο σε νερο, καυσιμα, κ.λ.π. Η βλαστηση ειναι πλουσια και χρωματιζει εντονα την περιοχη με ελαιοδεντρα, πευκα, λευκες, βελανιδιες, ιτιες και πλατανια. Τοσο το κλιμα οσο και οι ιαματικες πηγες και ο συνδυασμος βουνου και θαλασσας, αποτελουν πολο ελξης ολο το χρονο.


      Αξιοθεατα...
  * Καμενα Βουρλα: Κατα τον Ομηρο, τα Καμενα Βουρλα και το Καινουργιο, ειναι χτισμενα στην περιοχη της αρχαιας πολης Θρονιο, το δε Ρεγγινι ειναι χτισμενο στην περιοχη της αρχαιας Ταρφης. Οπως στην αρχαιοτητα ετσι και σημερα, οι πολεις ειναι χτισμενες κοντα στα ρεματα του Βοαγριου ποταμου. Απο την καρδια της Κνημιδας, πολυ κοντα στη λουτροπολη, πηγαζουν τα ιαματικα νερα που συντελουν στην αναπτυξη των Καμενων Βουρλων.
  * Καινουργιο: Ομορφο γραφικο χωριο με φιλοξενους κατοικους. Ιδιαιτερα δροσερη για το καλοκαιρι ειναι η παραλια του χωριου.
  * Καρυα: Απο τα ομορφοτερα ορεινα χωρια της περιοχης.
  * Ρεγγινι: Απεχει 8 χλμ. απο τα Καμενα Βουρλα, χωμενο μεσα σε μια υπεροχη φυση. Οι διαδρομες ειναι ολες ξεχωριστες και οδηγουν στο σημειο συναντησης των οπλαρχηγων του 1821 για να δωσουν στις 26 Αυγουστου τη μαχη στα Βασιλικα. Ακομη οδηγουν στις εξαιρετικες διαδρομες του "ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ". Αλλα αξιοθεατα στην περιοχη ειναι η τοποθεσια με την ονομασια "Παλαιοκαστρα" οπου βρισκονται τα ερειπια της ομηρικης πολης Ταρφης.
  * Μονη Μεταμορφωσεως του Σωτηρος: Μοναστηρι με μοναδικες τοιχογραφιες και κειμηλια. Κατα την τουρκοκρατια, προσεφερε υπηρεσιες στους αγωνιστες της επαναστασης. Θαυμαστε την μοναδικη θεα στο Μανιακο και στην Κνημιδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου