Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ



    ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 Επειδη η χρηση λιπαρων ουσιων στην κουζινα πρεπει να περιοριστει, προτεινονται ορισμενοι τροποι ψησιματος των φαγητων που δεν "σκοτωνουν" τη νοστημια των τροφων: στον ατμο, στη σχαρα και στο φουρνο.
 Απαγορευονται ολα τα τηγανητα σε ζεματιστο λαδι (πατατες τηγανητες, λουκουμαδες κ.λ.π.) γιατι "πινουν" πολυ λαδι. Για να νοστημισουν τα φαγητα, προτεινουμε τη χρηση σκορδου, κρεμμυδιων, φρεσκων μυρωδικων, πιπεριου, καρυκευματων, φρεσκιας ντοματας ή χυμου ντοματας και πελτε. Να βαζετε, επισης, αφθονο λεμονι και ξιδι. Μπορειτε επισης να χρησιμοποιησετε ζωμο απο κυβους κρεατος ή κοτας, απο τον οποιο καλο θα ηταν να αφαιρειται το λιπος που επιπλεει. Επισης, το αλατι επιτρεπεται μεν, αλλα με μετρο.
 Με τα κονσερβοποιημενα λαχανικα, καθως και με τα κατεψυγμενα, δεν υπαρχει προβλημα. Οταν ομως αγοραζετε κονσερβες με μαγειρεμενες τροφες, πρεπει οπωσδηποτε να ελεγχετε με προσοχη τα συστατικα της συσκευασιας, επειδη αρκετες φορες εχει χρησιμοποιηθει πολυ λιπος κατα την παρασκευη τουσ.
 Οι τροφες lihgt που υπαρχουν στο εμποριο, ειναι καλο να αποφευγονται. Και αυτο, επειδη προοριζονται για διαιτες αδυνατισματος και οχι για την καταπολεμηση της χοληστερινης και επομενως, δεν ειναι παντα παρασκευασμενες με τα συγκεκρημενα λαδια που συνιστωνται για υπερχοληστερηλαιμικους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου