Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ... ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ



     ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ... ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ!!

 Μπηκε νεα εποχη και ετοιμαζομαστε για νεοους προορισμους.. Δε μπορουμε να σκεφτουμε τιποτα
καλυτερο απο τη λιμνη Πλαστηρα!!
 Η εποχη ειναι ιδανικη εξορμηση στο βουνο και το καθαριο γαλαζιο. Ο λογος για τη λιμνη Πλαστηρα
την τεχνητη λιμνη που φιλοξενειται σε ενα τοπιο απαραμιλλης φυσικης ομορφιαςσε υψομετρο 800 μετρων και εμπνευστηκε ο παλαι ποτε πολιτικος αντρας Νικολαος Πλαστηρας στα τελη της δεκαετιας του '50, στον οποιο χρωσταει και το ονομα της..

 ΤΟΠΟΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ...
Ξεκινωντας απο την Αθηνα, σε λιγοτερο απο 4,5 ωρες φτανουμε στην Καρδιτσα και υστερα απο 25 περιπου χιλιομετρα στην περιοχη τησ Νεβροπολης. Η λιμνη δεσποζει αναμεσα στα ψηλοκορμα δεντρα, σε ενα τοπιο ιδανικο για αναπαυλα αλλα και φυσικες δραστηριοτητες. Σαν μια τεραστια αγκαλια, η λιμνη προστατευει τα πανεμορφα χωρια γυρω της σε μια περιμετρο 55 χιλιομετρων. Τα χρωματα αυτα που λεμε γηινα εδω δινουν ενα ηχηρο "παρων" τοσο ζωντανο που ο επισκεπτης ξαφνιαζεται. Οπως και οι αντιθεσεις στο τοπιο. Απο τη μια η αποτομη ρεματια και απο την αλλη η γαληνια λιμνη. Αναλογα με το φως της ημερας αλλα και με το λυκοφως πριν το σκοταδι καλυψει το τοπιο, ο αντικατοπτρισμος στα νερα της αποτελει εργο τεχνης.

 ...ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ
 Αφου παρετε μια ανασα μολις φτασετε καντε μια βολτα γυρω απο τη λιμνη. Μια βολτα που θα σας παρει τουλαχιστον μια μερα. Η δυτικη της πλευρα με μικρα χωριουδακια που ξεπιδουν στις οχθες της συγκεντρωνει και τους περισσοτερους επισκεπτες. Εδω μην περιμενετε νυχτερινη ζωη και αλλα συναφη. Η περιοχη ειναι γεματη οσο κρατα το φως της ημερας και λιγοστες ωρες του βραδιου. Μετα επικρατει παντου ησυχια και η μονη ενδειξη ζωης ειναι τα φωτα καποιων στεκιων που περιμενουν τον επισκεπτη για ενα καλο παραδοσιακο δειπνο και ο καπνος απο τις καμιναδες που μπλεκεται με τις ευωδιες του τοπου.

 ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..
Καταρχας πρεπει να τιμησετε την ντοπια κουζινα. Σε πρωτη προτεραιοτητα ειναι η πεστροφα, το κυνηγι, το καλο κρασι και το τοπικο τσιπουρο. Οσο για δραστηριοτητες πολλες και διαφορες: πεζοπορια, ορειβασια, ψαρεμα, ιππασια, γνωριμια με τα γυρω μοναστηρια ή, αν προτιματε, απλως χουζουρεμα αναπνεοντας τον καθαρο αερα..!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου