Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....




    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

 Πολλα εχουν ειπωθει για τη "νυμφη του Θερμαικου". Η αληθεια ειναι οτι, αν αναζητατε ποιοτητα ζωης και μια ομορφη μεγαλουπολη που δεν εχει παρασυρθει σε τρελους ρυθμους, τοτε η Θεσσαλονικη ειναι η ιδανικη ελληνικη πολη..

   τι πρεπει να δειτε..
 η νεα μινιμαλ παραλια
 Στη θεση μιας μεχρι τωρα αδιαφορης αστικης ακτογραμμης στεκεται υπερηφανα ενα μινι αρχιτεκτονικο θαυμα αισθητικης, ενα παραδειγμα προς μιμηση για δεκαδες παραλιακες πολεις της ελληνικης επικρατειας. Δομημενη με "θεματικους κηπους" σας ταξιδευει σε αλλη χωρα, δινοντας σας την ευκαιρια για εναν απολαυστικο περιπατο ή μια ανενοχλητη απο αυτοκινητα ποδηλαταδα. Τα ευσημα για την αναπλαυση ανηκουν στους αρχιτεκτονες Προδρομο Νικηφοριδη και Μπερναρ Κουομο.

   τα ανω λαδαδικα..
 Καπου εκει γυρω στη Βαλαωριτου, βρισκεται η πιο αναπτυσσομενη γειτονια της Θεσσαλονικης, με μπαρ και εστιατορια που "ξεφυτρωνουν" συνεχως τα τελευταια χρονια αναμεσα σε εγκαταλελειμμενα νεοκλασικα και βιομηχανικα κτηρια.

   το πρωην στρατοπεδο κοδρα..
 Πλεον τοπος εικαστικης δρασης, που χρησιμοποιειται για το φεστιβαλ εικαστικων τεχνων, θεατρικες παραστασεις κ.α. Παντως και απο μονο του ειναι ενα αριστουργημα.

   η θεα απο το καφε του μουσειου κινηματογραφου..
 Το μοναδικο σημειο οπου μπορειτε να πιειτε καφε με θεα στο βιομηχανικο λιμανι και τους γερανους. Σαν να βλεπετε ενα τοπιο απο ταινια του Αγγελοπουλου να ζωντανευει μπροστα στα ματια σας.

   τα καλυτερα ρομαντικα απογευματα..
 Το εκκλησακι, σχεδον μεσα στη θαλασσα, στο Καραμπουρνακι. Η παραλια, κυριως το σουρουπο, ειναι το πιο ρομαντικο μερος της πολης.

   τα σοκακια απο τη μονη Βλαταδων μεχρι το Τσιναρι..
 Τα βραδια, περπατατε και χανεστε αναμεσα σε ανθισμενους κηπους και αδιεξοδα δρομακια, παρεα με πορτοκαλι φωτα. Υπαρχει μια διαφορετικη Θεσσαλονικη και αυτη θελουμε να βλεπουμε!

   οι ταρατσες και τα μπαλκονια στην ανω πολη..
 Προσπαθηστε να γινετε φιλοι με οποιον μενει σε αυτα τα σπιτια, για να απολαμβανετε παρεα το καλυτερο ηλιοβασιλεμα του Θερμαικου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου